sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ompelua / askartelua - heijastinkukka

Kävin hakemassa Löytö-palasta lisää resoria ja samalla kysäisin löytyisikö heiltä heijastinnauhaa ja mustaa huopaa. Löytyi, joten pääsin seuraavan piperryksen kimppuun!

Ihastuin joulutoreilta löytyneisiin heijastinkukkiin ja halusin ehdottomasti kokeilla niiden tekemistä. Helsingistä löytynyt versio muistutti ruusuketta ja Oulusta löytynyt enemmän kukkaa.  Valitsin malliksi kukkamaisemman, sillä hermoni eivät riittäisi nauhojen asetteluun...



Tarvikkeet:
-paperia, johon piirretään malli ja kaava
-huopaa
-heijastinkangasta
-koriste kukan keskelle (helmi, nappi jne...)
-rintaneula, joka kiinnitetään kukan taakse (myös hakaneula toimisi)
-lankaa ja neula

Lähdin hahmottelemaan suurinpiirtein 8-9cm halkaisijalla olevaa kukkaa paperille, jonka jälkeen piirsin toisen noin puolta pienemmän. Kaavat leikataan irti ja niiden avulla leikataan yksi iso ja pieni huopakukka, sekä yksi heijastinkukka. Jos haluat voit korjata terälehtien muotoa, kuten minä tein.

Kukat asetellaan päällekkäin ja ommellaan käsin yhteen. Kannattaa tehdä muutama päättelypisto ennen helmen\napin kiinnitystä, ettei koko kukka hajoa jos koriste irtoaa. Harmikseni laatikoistani löytyneet makeanvedenhelmet eivät sopineet kukkaan, sillä neula ei mennyt niiden läpi. Valitsin koristeeksi toisenlaisia helmiä, toiseen yhden sydämen ja seuraavaan yhden hopeoidun lasihelmen.

Seuraavaksi kiinnitettään rintaneula. Omassa mallikappaleessani oli käytetty kuumaliimaa, mutta mielestäni käsin ompelu on siistimpää ja kestävämpää. Toki vaatii enemmän aikaa, mutta isompi harmi olisi jos kukka hukkuisi jonnekin liiman pettäessä.

Kaksi valmista heijastinkukkaa
Halpa henkivakuutus ja vieläpä kivan näköinen! Nämä yksilöt pääsevät lahjapakettiin:-) 

Kankaat: Löytö-Pala
Helmet: villihelmi
Rintaneula: Kärkkäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti