keskiviikko 6. helmikuuta 2013

ompelua / askartelua - heijastinkukkien evoluutio

Koukuttavaa! Minun oli pakko saada kokeilla mitä muuta saisin aikaiseksi huovasta ja heijastinkankaasta. Hoksasin, että tupperin piparimuoteissa oli kahta kokoa olevat peruspiparimuotit, joten käytin niitä mittasuhteiden saamiseen. Lopputulos oli kuusiterälehtinen kukka, jonka keskelle laitoin simppelisti mustan napin. Tähän malliin riitti mielestäni yksi huopakukka ja yksi heijastinkukka. Tosin liitoskohtaan lisäsin 2€kolikon kokoisen huopapalan, että sain enemmän kolmiulotteisuutta heijastinkukkaan.

Kukat alkoivat kyllästyttämään ja seuraavaksi halusin kokeilla jotain aivan muuta. Symmetrian takia päädyin perhoseen. Pienemmän perhosen piirrettyäni tein siitä suurennoksen. Eikun taas kaavat kankaille ja leikkaamaan. Koristelu olikin sitten haastavampaa... Toisesta perhosesta tein krumeluurisemman käyttämällä "poliisiauton" sinisiä (poikani katsoi helmiä ja sanoi PIIPAA - ihania nämä pikkuiset, kun aina saa välitöntä palautetta!) siemenhelmiä ja keskelle olisin halunnut samansinisen sydämen, mutta harmillisesti neula ei mennyt sydämestä läpi. Päädyin siis hopeaan. Kruunasin lopputuloksen vielä heteillä. Aika suloinen pikku heijastinperhonen vaikka johonkin laukkuun kiinnitettäväksi. Toinen perhonen jäi simppelin tyylikkääksi eli pelkkä sydän keskelle.Kolmas vaalenapunainen perhonen sai inspiraation ystäväni piposta, jolle tämä perhonen taitaa liihotella lahjaksi.

Olisi kiva tehdä jokin poikamainenkin malli, jonka voisi ommella ulkoilupukuun tai pojan pipoon kiinni! päädyin lopulta nalleen. En halunnut käyttää helmiä tms, joten päädyin kursimaan nallen kiinni huopaan ihan perinteisellä tyylillä. Jotain nalle kuitenkin kaipasi, joten askartelin huovasta ihanan karvanenän ja hahmottelin käsin nallen kuonon ja silmät.

Heijastinkukkia ja -perhosia. Nallea unohtamatta!

P.s. Ihanaa! Posti toi viimein suunnittelemani merkkilaput/käsityönauhat/nimilaput. Merkit on tilattu minanamnband verkkokaupasta ja täytyy kehua heidän nettisivujaan! Paljon erilaisia vaihtoehtoja ja lopputuloksen näkee esikatselussa eli ei tarvitse tilata "sikaa säkissä". Ihana lisä vaivalla tehtyihin vaatteisiin <3  Lisäksi postissa odottaisi Ekoihanien loppuunmyynnistä tilaamani Nosh-alekankaat! Eikun seuraavaa projektia suunnittelemaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti