sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Ruokaa - helppo porkkanalaatikko ja omenaletut

Joskus sitä vain haluaa päästä helpolla ja tehdä ruokaa mahdollisimman simppelisti. Yleensä aika usein, sillä jaloissa pyörivä termiitti hieman hankaloittaa keskittymistä. Löysin kaupasta valmista porkkanasosetta kilon "pötkön" ja ajattelin kehitellä siitä jotain. Mieheni nähdessä pötkön, hän kysyi, "onko se koiran ruokaa". Toivottavasti ei...

Hieman googlailtuani löysin Valion ohjeen porkkanalaatikolle, jota yksinkertaistin ja NOPEUTIN käyttämällä riisihiutaleita puuroriisin sijaan.

Valmistusaineet

1  kg valmista porkkanasosetta
8  dl maitoa
2  dl riisihiutaleita
muna
1/2  dl siirappia
1  tl suolaa
(1/4  tl valkopippuria)
(1/4  tl muskottipähkinää)  
pinnalle korppujauhoja


Valmistusohje

Kuumenna maito kattilassa. Lisää riisihiutaleet ja keitä koko ajan sekoittaen 5 min. Lisää puuroon porkkanasose, muna ja mausteet. Kaada seos voideltuun, vahintään 2 litran vetoiseen vuokaan. Ripota pinnalle mantelirouhetta tai korppujauhoja. Kypsennä 200 asteessa 50 - 60 min.

Tein laatikon valmiiksi illalla ja seuraavana päivänä olisi tarkoitus laittaa uuniin kananrintafileitä ja keittää pottuja. Aika hyvä sunnuntaipäivällinen! Samalla, kun laatikko valmistui uunissa, minulla oli hyvää aikaa väkertää heijastinkukkia :)

 Kuva puuttuu, sillä kamerasta loppui harmillisesti akku :-/

****************************************************************************

Sunnuntain jälkkäriksi päätin vielä valmistaa maidottomia Omenalettuja Yhteishyvän uusimman ruokaliitteen (helmi/2013) ohjeen mukaisesti.Tein TUPLA-ANNOKSEN, sillä jos alkaa paistamaan lettuja on turha tehdä ihan pientä annosta. Lisäksi lisukkeita muokkailin hieman, alla muokkailtu resepti.

Omenaletut

8 kappaletta (kannattaa tehdä tupla-annos)
4 dl  omenamehua
1 kananmuna
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl juoksevaa rasvaseosta
Paistamiseen
juoksevaa rasvaseosta
 

Lisäksi

2 isoa omena
1 rkl juoksevaa rasvaseosta
sokeria
kanelia
 
1 prk vaniljarahkaa

Ohjeet

Vatkaa mehu, muna, mausteet, jauhot ja rasva keskenään. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Kuumenna ohukaispannu ja paista ohukaiset vähässä rasvassa kohtalaisella lämmöllä kullanruskeiksi. Pese omena ja lohko. Pyöräytä lohkot sokerin ja kanelin kanssa sekaisin. Paista lohkot rasvassa. Tarjoile lettujen ja omenalohkojen kanssa vaniljarahkaa. Jääkaapistamme löytyi vielä kinuskikastiketta, joka sopi täydellisesti lettujen kanssa.

Poikaani lainaten "NAM NAM!".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti