perjantai 19. huhtikuuta 2013

Vanhasta uutta - legginseistä pikku pojan pehmofarkut

Joskus on vaatteita, jotka todellakin käytetään puhki... Nämä leggarit kuuluivat siihen kategoriaa, kirjaimellisesti. Pitäisi ilmeisesti ostaa isompia vaatteita tai taaperon kanssa telmimisen kestäviä... Lapsillekin on KIDDO eli kidproof, miksei vanhemmillekin ;-D huoh, yksi elämäni noloimmista kokemuksista tai siihen liittyvät legginsit saavat nyt uuden elämän.

Leikkasin legginsit haaroista kahteen kappaleeseen. Kokeilin kaavaa apuna käyttäen löytää lahkeista kohdan, josta saisin tehtyä housut. Lahkeen leveys (koko M) olisi riittänyt hyvin 86 kokoisiin pikkutytön legginseihin, mutta pikku pojan housuihin jouduin ottamaan kangasta takataskujen kohdalta. Purin toisen taskun huomatakseni, että kangas oli paljon tummempaa taskun alta... Jouduin siis lennosta suunnittelemaan kaarrokkeen takapuoleen ja kaarrokkeen takia oli tehtävä myös sivutaskut, sillä olin ajatellut hyödyntää vanhan sivusauman. Kaarrokkeen kankaan otin lahkeen alareunasta. Kun kerta tasku oli jo irrotettu siististi se oli sama hyödyntää housuihin aarretaskuksi reiteen.

Kaarrokkeen ja taskujen värkkäämisen jälkeen en enää muistanut mitä olin suunnitellut vyötärölle... ilmeisesti kuminauhan, sillä vyötäröstä tuli "trendikkään" korkea lisättyäni vyötärölle resorin (resorin leveys 19x2). Lahkeisiin  vielä resorit ja housut olisivat valmiit testattavaksi!



kankaan kulutus sattui juuri sopivasti oikeisiin paikkoihin, joten housut ovat valmiiksi sen näköiset, että niitä olisi pidetty raggaudella :) Kaavana housuissa Lindex 92, resorit mittojen mukaan. Kunhan saan nämä pojan päälle, koetan ottaa kuvan mille näyttävät oikeassa käytössä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti