keskiviikko 1. toukokuuta 2013

ompelua - astetta haastavampia applikaatioita apinapapina ja nalle

Apinapapina eli pikkuinen apinapipo pikku apinalle :)  

Neliöpipo on kätevä keväällä ja syksyllä, mutta ilmojen viiletessä on tarvetta lämpimämmälle pipolle. Pipoja ei ole koskaan liikaa, joten koetin tehdä koon, joka menee seuraavana syksynä. Sain muskarissa kivan kaavan NopsuPopsun piposta, tosin muokkasin kaavaa vielä paremmin korvia suojaavammaksi. NopsuPopsulla on muuten ihania applikaatioita!! Löysin sivuilta myös tutunnäköisen bambin ;-) 

Pipon applikaation idea on vanhasta suosikki t-paita bodysta, jonka löysimme New Yorkin reissultamme. Bodyssa seikkaili sama apinapapina <3 sisällä on paksua fleeceä ja päällä velouria.


Velourpaita Nallella

Tästä paidasta olen oikeasti YLPEÄ! Pojan nukkuessa päikkäreillä otin kynän ja paperia ja aloin hahmottelemaan mielessäni muhinutta mallia eli kuva on täysin itse suunnittelemani, eikä kopioitu idea!!! Päätin hyödyntää paitaan perusteepparin ohjetta, tosin reiluilla saumanvaroilla, jotta alle mahtuu alupaita. Sitten leikkaa, silitä, leikkaa, silitä ja ompele pikkuruisia osia yhteen ja lopputulos on iiihana. Nallelle tuli kevään kunniaksi saappaat jalkaan, sinisenä tottakai. Lisäksi tässä iässä, kuva saa olla hieman "lälly", joten rintaan tuli sydän.


 Pikku poika peilaili tyytyväisenä peilin edessä :) Päällä uusi paita ja aiemmin tekemäni farkut vanhoista leggareista. Pipo löytyi viime kesänä Kristiinankaupungista pienestä käsityöliikkeestä ja se on pojan ehdoton suosikki. Sitä ja kumppareita on pidettävä toisinaan sisälläkin. Taidan kyllä piirtää pipon kaavan itsellenikin!
Kädessä Terttu tädin vanha munakello, josta tuli pojan suurin aarre <3
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kankaat: Nimipyyhe, Löytöpala, Löytökangas Ottobre

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti