maanantai 8. huhtikuuta 2013

Ompelua - applikointia ja siinä sivussa ompelua

ARGH... joskus on päiviä, kun kaikki ärsyttää. Erityisesti jatkuva ei, ei, ei, ei mantra... Huoh, taisi olla itsellekin rankka paluu arkeen pääsiäisen loputtua. Poika on todella suloinen ja kiltti, ja jopa uskoo kieltoja, mutta ilmeisesti oli hieman ikävä isää ja itseäkin hieman väsytti. Tämä oli siis niitä päiviä, kun olin valmis adoptoimaan hänet (ja siinä sivussa myös miehen) timbuktuun :) Mies huomasi normaalia kireämmän pinnan ja pakeni pojan kanssa puistoilemaan heti päivällisen jälkeen.

Kuumeisen pohdinnan jälkeen kaivoin ompelulaukusta valmiiksi leikatut housut esille ja päätin tehdä niihin applikaation ja ommella ne vihdoin valmiiksi.

olin lopulta niin tehokas, että sain lisäksi tehtyä esivalmistelut kahteen pipoon ja niihin sopiviin applikaatioihin. Näitä höyryjen päästö päiviä pitäisi siis olla useamminkin!

Kaikkea ei saatu valmiiksi saman päivän aikana eli en ole mikään supertyömyyrä :) ...tuostahan voisi saada idean applikaation kuvaan :D tässä kuitenkin ensin jonossa olleet harjoitteluversiot!

Housut ovat Ottobren ns. Saimi-housut 

...ja ihanat päällä! Nalle applikaation tein käyttäen hyväksi piparimuottia :)



Pipo numero yksi, eli neliöpipo 

Sai koristeeksi ihanan Bambin (Malli on Mekkotehdas-kirjasta). Pipo on kaksinkertainen ja sauma menee keskellä takana. Koko on  23x18cm. Jos tämä ei mahdu 2-vuotiaalle, tiedän kyllä kuka on toinen mahdollinen saaja. Tosi ihana pikku tytölle!

*********************************************************************************

Applikointi pääpiirteittäin:

- leikkaan kankaasta ja kaksipuoleisesta liimakankaasta sopivat palat ja silitä ne yhteen
- piirrä liimakankaan toisella puolella olevaan paperiin haluttu kuva ja leikkaa kuva irti
- irrota liimakankaan paperi ja asettele leikattu kuvio paikoilleen haluamaasi paikkaan, silitä kuvio kiinni
- aseta kankaan alle irtirevittävää tukikangasta ja ompele kuvio suoralla tikillä, jotta kuvio ei lähde kupruilemaan siksakkia käyttäessäsi
- ompele kuvio siksakilla ja pienellä tikin pituudella 0.3-0.5. Jos voit vaikuttaa tikin leveyteen, suhteuta leveys kuvion kokoon.
- revi tukikangas irti



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti