sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Ompelua - taas lisää peruspaitoja pikku pojalle

Olen koettanut pitää pojalla laatikossa noin viikoksi vaatteita, mutta nyt vaatteita menee semmoista vauhtia pieneksi jääneeseen kasaa, että pojalta loppuu vaatteet! Kirppareilta en ole enää onnistunut löytämään vaatteita pojalle, paitsi Jyväskylästä - odotan jo innolla kesälomareissua ja mahdollista kirpparikierrosta :)

Onneksi on erilaisia kuoseja, joilla saa vaatteista erilaisia myös pojille, sillä mallit tuntuvat aina olevan samoja pienillä eroilla... Tytöille löytyisi mekkoa jos jonkinlaista, mutta pojille on tarjolla peruspaitoja ja -housuja. Tällä kertaa halusin kikkailla nappilistalla ja raidallisella resorilla.

Nimesin Ottobren viikinki kankaan ville viikingiksi ja se on IHANA! Valkkasin siihen raidallisen resorin kaveriksi antamaan vähän ilmettä ja haastetta. Kauluksen resorin ompelu tuotti hieman tuskaa, kun musta lanka näkyy hyvin selvästi, jos ommel yhtään karkasi mustan raidan päältä. Muutoin paita on ottobren creation 301/B tosin jälleen kerran reippaasti kavennettuna. Ehkä jo liiankin kavennettuna... En nimittäin kastellut kangasta ennen ompelua, joten riskinä on 10% kutistuminen.


Toiseen paitaan halusin raglan hihat ja nappilistan hihan saumaan eli jotain ihan uutta! Ihana dinokangas pala löytyi Ottobren palalaarista ja kangas riitti juuri ja juuri hihan mittaan, mutta hihansuun käänteeksi laitoin samaa kangasta kuin etuosassa. Etuosa ja takaosassa on käytetty anopin vanha R-collectionin T-paita, joka on todella pehmeää ja paksua :) nappilistan kohdalle lisäsimme molempiin saumoihin (etukpl ja hiha) reippaasti ylimääräistä 4-5 cm. levennys lähti reipas 3cm kainalosta ylöspäin.

Nappilistan takia ompelujärjestys oli hieman erilainen: 
- ompele hihat, paitsi nappilistallinen hiha
- silitä palanen tukikangasta molempiin nappilistallisiin kohtiin ja viimeistele reuna saumurilla.
- ompele hiha kainalosta nappilistaan
- taittele nappilista ja ompele taitos suoralla tikillä
- ompele resori kaulukseen, resorin tulee tulla noin sentti halkion yli, jotta sen saa siististi taiteltua aukkoon
- kiinnitä napit
- ompele paidan sivut ja hihat, hihansuut ja helma

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti