perjantai 12. huhtikuuta 2013

Arkiruokaa - Pollo bianco pipertäjän tyyliin eli helppoa ja vaivatonta ruokaa

Mikäs sen parempaa, kuin puolityhjä jääkaappi ja ruoka-aika lähestymässä... Silloin täytyy oikeasti miettiä, miten loihditaan syötävää vähistä aineksista!

Kaapeista löytyi kanaa, tomaattia, sipulia, valkosipulia ja puoliksi tuhottu pieni valkoviinipullo (jäljellä n.1.5dl) ja pieni palanen parmesaani juuston kaltaista Grana Padanoa (Lidlistä)... kaapista ei löytynyt edes kermaa, joten perinteiset kermakastikkeet oli pakko unohtaa. Lisäksi ruuan ON synnyttävä pienellä vaivalla. Ilmeisesti Master cheffin innoittamana päädyin italiaiseen simppeliin viinissä haudutettuun kanaan.

Pollo bianco ala Piperrys

450g maustamatonta kanan filesuikaletta
2 sipulia
1 isohko valkosipulin kynsi
noin 1.5dl valkoviiniä (sattui olemaan puoli makeaa eli mitä kaapista nyt sattuu löytymään)
3 dl vettä
4 tomaattia
75g voita
suolaa, pippuria, kuivattua basilikaa
1rkl kanafondia
50g? Grana Padanoa tai muuta kovaa juustoa

noin 500g spagettia

Pilko sipulit ja valkosipulit pieneksi ja hauduta/paista niitä noin 5 minsaa voin kanssa. Älä anna niiden ruskistua! Lisää kanat ja paista ne melkein kypsäksi. Lisää viini, vesi ja mausteet ja anna kiehua vähän aikaa. Viinin alkoholi poistuu kiehuttamalla, joten ruokaa uskaltaa antaa pienemmillekin. Laita kansi päälle ja kiuhuta hiljalleen reipas 30minuuttia. Laita pasta kiehumaan. Lisää kastikkeen joukkoon kuorittu ja pilkottu tomaatti (kypsemmistä tomaateista kuori irtoaa kohtuu hyvin ilman kalttaustakin!) ja anna hautua 5 minuuttia tai niin kauan, että pasta alkaa olemaan kypsää. Lisää kastikkeeseen pieneksi raastettu juusto (jätä vähän annoksien päälle laitettavaksi), sekoita kastike ja tarjoa heti.

Jos haluat, voit sekoittaa spagetin ja kastikkeen kattilassa, mutta annos on niin iso, että ainakin itse totesin helpommaksi ottaa muutaman ihmisen annoksen ensin lautasille ja sekoittaa yhteen vain seuraavalle päivälle jääneen satsin. Muutoin kastike kannattaisi aina sekoittaa pastaan, jotta pastakin imisi kastikkeen makuja itseensä.

Viiniä ei siis kannata heittää pois, vaikka se olisi ollut jääkaapissa avattuna jonkin aikaa. Jos maku on vain edes kohtalainen, laita se ruokaan! 

Ruuasta tuli niin hyvää, että jopa pöydän päässä istunut taapero koetti innolla opetella syömään spagettia haarukan ja lusikan kanssa : D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti