perjantai 25. tammikuuta 2013

Vanhasta uutta - pikee ja shortsit

Ompelun vasta aloittaneena, en haluaisi tuhlata hyviä kankaita tuskanhikisiin epäonnistuneisiin yrityksiin. Tästä syystä olen kaivellut kaappien peruja ja koettanut löytää hyvälaatuisesta materiaalista tehtyjä vanhoja vaatteita tai muuten vain käyttämättä jääneitä vikaostoksia. Tätä voi kutsua, joko pihistelyksi tai hienosti ekologiseksi ompeluksi. Omasta mielestäni tämä on testailua pihistellen!

Saumurin vasta hankkineena koetin miettiä ompeluksia, joihin riittäisi vain saumurin käyttö. Löysin kaappini perukoilta ESPRIT / EDC:n pikee paidan ja mieheni kaapista käyttämättä jääneet shortsit. Lopputulos ei ole mikään mielikuvitusta vaativa eli näistä löydöistä syntyi noin 86 kokoa olevat 3/4 lahkeiset shortsit ja pikee :)

Pikee paidan hihat kaavoitin niin, että hihoja ei tarvitse itse huolitella mitenkään. Miehusta ja selkä keskitettiin kauluksen mukaan. Helma jäi hieman lyhyeksi, kun leikatessa kangasta en vielä tiennyt kuinka huolittelisin helman. Huolitteluksi tulikin sitten ns pikaommel eli saumurilla vain resorin tyyppinen lopetus. Kaulus oli suhteettoman iso paidan kokoon verrattuna, joten otin melkein kaksi senttiä kaulusta kapeammaksi. Mielestänä selkä on aika kiva ja etumuskin ihan toimiva.

housut olivat hyvin suoraviivaiset. Lahkeet sivutaskujen kohdalta ja lahkeen huolitteluksi valmis lahkeensuu. lahkeen sisälle ujutin kuminauhan, joka kiristää lahkeen sopivaksi polven alle. Vyötärö meinasi olla murheenkryyni, kun koetin ensin laittaa kuminauhan suoraan kankaaseen kiinni... ei onnistunut. vyötärö siis madaltui entisestään, mutta onneksi tilkuista sain vielä tehtyä kunnon vyötärökaitaleen, jonka sisälle sain ujutettua kuminauhan.


Nämä pääsevät testiin - toivottavasti ensi kesänä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti