maanantai 28. tammikuuta 2013

Leivontaa - Ruutubebet

Talo & Koti (1/2013) lehdessä oli uutuutena Kinuskikissan leivontanurkkaus ja aiheena ruutubebet. Ekoihanien kotikutsut olivat hyvä tekosyy tarttua leivontakulhoon...

RUUTUBEBET
Pohja:
200g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3,5 dl  sokeria
4 tl perunajauhoja
1,5 dl kuohukermaa
2 keltuaista
175 g voita
2 tl vaniljasokeria
Kuorrute:
5,5 dl tomusokeria (Oma vinkki: käytä osittain mansikkatomusokeria n.2dl, niin kuorrute ei kaipaa väriaineita)
4 rkl vettä
(punaista elintarvikeväriä)
pehmeitä kultahelmiä tms...


Työvaiheet 1 ala Kinuskikissa

Työvaiheet 2 ala Kinuskikissa

Pohjan tekeminen onnistui hyvin, mutta täytteen kanssa oli hieman haasteita. Ensinnäkin täyte oli todella outoa kattilassa (en kyllä kutsuisi sitä kiisseliksi). En tiedä mikä meni vikaan vai oliko kiisselin tarkoituskin muistuttaa kokkareista tahnaa... Lisäksi luin ohjeen hieman huolimattomasti ja lisäsin margariinin (kaapista ei löytynyt voita) vielä kuumana olevaan "kiisseliin". Onneksi rasva ei kuitenkaan erottunut, kun vatkasin sähkövatkaimella täytettä aika ajoin.Täytteen sai myös levitettyä hyvin pohjan päälle ja makukin oli hyvä, joten uskalsin jatkaa eteenpäin.

Pienen termiitin juostessa jaloissa, myös kuorrute koki kovia. En yhtään tiedä laitoinko liikaa tomusokeria, mutta laitoin sitten vettä niin, että kuorrutetahnasta tuli hyvä. Lisäsin kuorrutteen ja annoin sen jämähtää vähän aikaa. Halusin koristella leivokset palloilla ja sydämillä, joten aloitin leikkaamisen ja asettelin koristeet, ennen kuorrutteen lopullista jähmettymistä. Tämä oli virhe, mutta virhe paljastui vasta seuraavana päivänä, kun kuorrute oli hieman ohentunut ja valunut leivosten päältä - tai sitten kuorrute oli yksinkertaisesti liian ohutta.



Mitä tähänkin nyt voisi sanoa. Leivonta kotikokin tyyliin ei aina onnistu, kuin Strömsössä..... Onneksi pienet haasteet eivät lopputulosta paljoa haitanneet :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti