sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Vanhasta uutta - neulatyyny käsivarteen

Talo & Koti (1/2013) lehdessä oli aivan syötävän ihana neulatyyny, joka oli tehty silikoniseen muffinivuokaan. Huomasin jälleen viime viikolla, että jos neulatyyny ei kulje koko ajan mukana, niin neulat jäävät mihin sattuu... Reilun vuoden ikäisen kanssa tämä ei ole hyvä juttu ja ompelukurssillakin olisi hyvä pitää tavaroistaan huolta. Päätin kokeilla, että saisinko käyttökelpoisen neulatyynyn kaapissa olevista tarvikkeista.

Tähän tarvitaan:
- Kangasta neulatyynyyn noin 12cmx12cm, ja reilu käsivarren ympärysmitta x 5cm kangassuikale
- Silikoninen muffinivuoka
- Uhrattavaksi sopivasta pehmoeläimestä täytettä tai jos kaapista löytyy pumpulia, sekin käy
- kuminauhaa käsivarrenympärysmitta
- kuumaliimapistooli
- pala pahvia esim vaippapaketin kyljestä
 1. Ompele käsivarteen tuleva kangas putkeksi ja pujota kuminauha putken sisälle. Leikkaa silikonivuokaan kuminauhan mentävät reiät ja ujuta päällystetty kuminauha reikiin. Ompele kuminauhan päät toisiinsa, käsin tai koneella.
2. Leikkaa kankaasta reilu 12cm ympyrä ja siisti reunat saumurilla. Liimaa silikonimuottiin sopiva pahvinpalanen muotin pohjalle ja ala liimaamaan kangasta pikkuhiljaa rypyttäen silikonimuottiin. Reilut puolet liimattuasi lisää täyte ja jatka liimaamista. Ennen viimeistä liimattavaa kohtaa tarkista onko täytettä sopivasti ja lisää tarvittaessa.

 3. Valmis neulatyyny, joka minun tapauksessani muistuttaa erehdyttävästi itsetehtyjä muffineja. Ei ole taikina paljoa noussut :D Kangasta saisi siis olla reilumpi palanen!


Kangas: Nimipyyhe
Muut tarpeet: kaapin pohjalta tehtyjä löytöjä ja yksi uhratty pehmolelu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti