perjantai 25. tammikuuta 2013

Ompelua - paita pisarahalkiolla ja "Saimi"housut

Vanhasta uutta teeman lisäksi harjoittelen ihan "oikeaa" ompelemista. Olen täysin vasta-alkaja, sillä edellisen kerran olin ommellut yläasteella.... ja siitä on kauan aikaa! Lisäksi tekstiilityön tunneilta on jäänyt sellainen ompelukonekammo, että olen yllättänyt itsenikin tohtimalla ompelukoneen ääreen. Kammoa kuvaa se, että minulla on verhojen kääntämistä varten hommattuna ikeasta liimanauhaa. Sitä käyttämällä ei tarvitse ompelukonetta lainkaan ;)

Muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen uskaltauduin tekemään lahjaksi menevän setin. Hieman normaalia T-paitaa pidempi hihaisen omppupaidan pisarahalkiolla. Malli on Ottobren creation 301 kapeampi malli. Halkio on vapaalla kädellä leikattu. Housut ovat ns. Saimi-housut, tosin kuminauhavyötärön sijaan suosin mieluummin leveää resoria. Kaava niin ikään Ottobre-lehdestä (1/09). Applikaatio samasta kankaasta, kuin T-paita.

Paidan halkio oli yllättävän helppo toteuttaa, vain reunan viimeistelyssä käytetty tekniikka aiheutti hikikarpaloita ja jouduin lopulta hieman korjailemaan jälkeä käsinompelulla. Kaksoisneula-tekniikka tuntuu paljon helpommalle ja taidan käyttää sitä jatkossa. Vähentää ainakin käsin ompelua! Applikaatiokin oli yllättävän helppo toteuttaa. Kaksipuoleinen liimakangas tilkkuun, tilkun leikkaus, tilkun asettelu kankaalle, ompelu suoralla tikillä (jotain tukikangasta alla) ja viimeistely TIHEÄLLÄ n. 2mm leveällä siksakilla. 


Toivottavasti kelpaavat 2-vuotiaalle!

Kankaat: Nimipyyhe, Nappi: omista varastoista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti