maanantai 28. tammikuuta 2013

Leivontaa - mansikkamacaronet

Lupauduin tekemään jotain makeaa tyttöjen iltaan ja selattuani Keksit (Book.fi) kirjaa löysin suklaamacaronejen ohjeen. Kaapista löytyi mansikkatomusokeria, joten päätin tehdä keksit niistä.

Laiskotuttaa, joten en jaksa kirjoittaa ohjetta puhtaaksi, mutta tässä ovat kuvat ohjeesta. Lisäsin omat kommenttini, jotta pystyisin toistamaan reseptin:-)












Mittasin talousvaakalla ainekset kekseihin (sinne päin tyylillä) ja lisäsin taikinaan mantelijauheen ja tomusokerin sihvilänläpi. Vaikka mantelijauhe oli hyvin jauhettua, silti joukosta löytyi muutamia liian isoja paloja. Pursotuksessa käytin ihan perinteistä minigrip pussia ja siihen sopivankokoinen reikää.

Pursotettujen pikkuleipien olisi todellakin kannattanut antaa levätä pellillä reilun vartin ennen paistamista, sillä ensimmäinen pelti leväsi vain kymmenisen minuuttia ja pikkuleivät hieman repeilivät uunissa. Toinen pellillinen onnistui paljon paremmin.

Jäähtyneet pikkuleivät rasioihin ja täytteen lisäys vasta juhlapäivänä. Täytteeksi sooloilin pandan tummaasuklaata kermalla jatkettuna.

Lopputulos oli oikein makoisa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti