sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Leivontaa - Todella muhkea porkkanapiirakka


Pääsiäinen, porkkanapiirakka ja kynttilä ihanan kummitätini muistoksi
 Lupauduin tekemään itselleni synttärikakun ja silloinhan sitä saa tehdä juuri sitä mitä haluaa! Sain ystävälläni aivan ihanaa porkkanapiirakkaa ja siitähän se inspis sitten syntyi. Edellisestä porkkanapiirakasta on aikaa ja muutoinkin jos kahvitellaan useampi päivä, tällainen piirakka on siistimpi esille laitettava, kuin puoliksi syöty kakku... Reseptin bongasin Kermaruusun blogista, mutta omaan tyyliini muokkailin taas reseptiä.

Porkkanapiirakka

5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl soodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vanilliinisokeria
7½ dl vehnäjauhoja
2½ dl sulaa margariinia tai öljyä - laitoin 200g sulatettua voita
noin 7 dl porkkanaraastetta - noin puoli kiloa porkkanaa

Kuorrutus:

100g pehmeää voita (jälikäteen sanottuna, ehkä puhtaasti sulatejuustosta tehty kuorrute olisi ollut maukkaampi)
200g sulatejuustoa
n. 400g tomusokeria
5 tl vanilliinisokeria - laitoin vain 3tl
Lisäsin lisäksi 3 tl tuoretta sitruunanmehua
Hasselpähkinärouhetta

Kuori ja raasta ensin porkkanat hienolla terällä. Sulata voi ja jätä se jäähtymään, jos meni liian kuumaksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Lisää lopuksi rasva ja porkkanaraaste. Kaada leivinpaperilla vuoratulle syvälle pellille (uunimme on 50cm leveä, joten leveämmässä uunissa piirakasta tulee ohuempi) ja paista 200 asteessa n.20 min.

Sekoita täytteen aineet keskenään vatkaimella ja levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle hasselpähkinärouhetta. Taaperoille tarkoitettuihin palasiin en lisännyt pähkinää päälle.

Lopputulos oli todella onnistunut! Miehen mukaan parempaa, kuin kaupasta ostettu : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti