maanantai 18. maaliskuuta 2013

Ruokaa - Avokadopasta (gluteeniton)


Gluteeniton avokadopasta


Kulutettuamme voimamme laskettelurinteessä olimme erittäin tyytyväisiä päätettyämme kokeilla Avokadopastaa. Resepti oli yllättävän helppo, mutta lopputulos oli sitäkin maukkaampi! Jopa niin maukas, että en jaksanut jälkiruuaksi varattua suklaakakkupalaani!! Suluissa on tekemämme muutokset reseptiin.

Avokadopasta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si (laitoimme kaksi)
1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)
1 li­met­ti
2 kyp­sää avo­ka­doa (laitoimme kolme)
suo­laa (PALJON!!! pastan keitinvesi oltava kuin merivettä)
mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa (JÄTIMME POIS)
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa (KOKO PALANEN :D - voiko juustoa olla liikaa??? EI!!)
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia (MELKEIN KOKO PALANEN :D - loput päätyivät lastuina salaatin päälle)
400–500 g spa­get­tia (GLUTEENITONTA PASTAA)

Pil­ko valko­si­pu­lit ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon, johon mahtuu lopuksi myös pastat. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan (hommaa helpottaa, mikäli pyörittelet limeä kännen ja pöydän välissä ennen limen halkaisua). Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avulla kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te.

Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton.

Kei­tä pasta al den­te -kyp­syy­teen (noin 80% paketissa mainitusta ajasta) hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä.

Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le pasta kas­tik­keen kimp­puun.

Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti. Pastaa ei sitten jää seuraaville päiville, sillä se on niin hyvää, että se on syötävä kokonaan!


*******************************************

Syötyämme itsemme ähkyyn suuntasimme katsomaan Paula Koivuniemeä. Once in a lifetime kokemus nähdä Paula livenä ja osallistua koko yleisöstä koostuvaan kuoroon, joka iästä riippumatta tunsi Aikuisen naisen sanat :)

Paula Koivuniemi Ruka 2013

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti