torstai 7. maaliskuuta 2013

vanhasta uutta - pikku pojan hellehousut

Nyt se lopullinen hulluus iski! Ostin kirpparilta aikuisten pellavahousut reilulla eurolla (valmiiksi silitetyt) ja testasin Siksakkia Vanhasta uutta kirjan "sofien pellavahousuja". En lisännyt kaavaan extra väljyyttä, kuten poikien mallissa oli tehty. tavoitteena olikin kokeilla sopisiko malli juhlahousuihin, joten kapeat hellehousut saivat riittää.

Lahkeensuu on vanhoista housuista, lisäsin vain kuminauhan valmiiseen taitokseen ja vyötärö on ns. pikahousun vyötärö. Vyötärössä on käytetty noin 2cm levyistä kuminauhaa. Sivusauma on vanhoista housuista.


Kuminauha on ommeltu ensin kankaaseen noin millin leveydeltä ja sen jälkeen vyötärö on taitettu ja viimeistellään saumurilla.


Housut näyttivät valmiina kauhean tylsälle, joten päätin kirjoa housuihin nallen. Sitten ilmapallon. Sitten tassunkuvan ja lopuksi totesin, että vyötärö kaipaa kireyttä. Vyötärö oli tietenkin jo ommerltu, joten ei auttanut, kuin ommella käsin napinlävet ja vasta sitten sain ujutettua nauhan housuihin... Kaikki tämä VAALEISIIN housuihin, jotka menevät vilkkaalle puolitoistavuotiaalle, joka konttaa lattioilla, pihalla ja syö itse. Hullua, eikö?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti