Tätä parempaa burgeria ei ole olemassa! Vaatii aikaa ja vielä lisää aikaa, mutta se kannattaa!!!
Nyhtöpossu – pulled pork
purilaisen välissä kuudelle
Alkuperäinen resepti Suolaa & Hunajaa blogista
noin 1kg porsaan kassleria
Mausteseos
1 rkl fariinisokeria
2 tl paprikaa
2 tl savustettua suolaa. jota nyt vain sattui olemaan jo kaapissa... (tai muuta karkeahkoa suolaa)
reilusti Santa Marian roasted garlic & pepper -mausteseosta
(paahdettua valkosipulia, kuminaa, ruohosipulia, sipulia, chiliä ja
pippuria)
1/4 tl chiliä
mustapippuria
Liemi
kuumaa vettä
2 sipulia
öljyä
4 valkosipulin kynttä
1 tähtianis
kokonaisia mustapippureita
BBQ-kastike (kannattaa tehdä tuplana!!!)
2 dl coca colaa
1/2 dl ketsuppia
1 limen mehu
2 rkl ruokosokeria
2 rkl punaviinietikkaa
1/2 sipuli
4 valkosipulin kynttä
savusuolaa (Santa Maria)
mustapippuria
1 prk tomaattipyrettä
(1 kuivattu pieni chili tai rouhittua chiliä valmiista maustemyllystä - tein omani todella mietona)
1. Sekoita pintamausteet
keskenään. Hiero maustetta reilusti possun pintaan ja anna maustua yön yli.
2. Nosta liha lämpiämään noin tuntia ennen paistamista. Leikkaa se
muutamaan osaan ja ruskista padassa kuumassa öljyssä nopeasti. Lisää
liemen ainekset pataan. Kuumenna vesi ennen sen kaatamista lihojen
päälle. Nesteen ei tarvitse peittää lihoja, noin puoleen väliin riittää
mainiosti.
3. Paista pataa uunissa ensin noin 45 minuuttia 200 asteessa, laske
lämpö 150 asteeseen, laita kansi päälle ja jatka haudutusta vielä
kolme-neljä tuntia tai kunnes liha hajoaa helposti haarukalla. Käännä
lihat puolessa välissä. Hauduttelin omiani kaikkiaan noin viitisen
tuntia. Veden ansiosta liha ei kuivu :)
4.Haudutuksen loppuvaiheessa ala valmistaa bbq-kastiketta. Silppua
sipuli, valkosipuli ja kuivattu chili (kannattaa säädellä chilin määrää
oman maun mukaan). Laita kaikki ainekset kattilaan, keittele
maltillisella lämmöllä reilu puoli tuntia. Soseuta tasaiseksi
sauvasekoittimella.
5. Nosta lihat padasta ja riivi ne säikeiksi, poista ylimääräinen
rasva. Sekoita joukkoon barbequekastiketta ja nostele sekaan myös hiukan
haudutuslientä (laitoin melkein kaikki mitä oli jäljellä ja sitten melkein puolet bbq soossista - huom minulla oli tupla annos soossia!). Osa bbq-kastikkeesta kannattaa jättää pöytään, jotta
kukin voi säädellä lihan makua oman makunsa mukaan.
6. Kypsennä kannen tai folion alla vielä noin 30-45 minuuttia 175 asteessa.
Pulled pork burgerin väliin salaattia, tomaattia, cheddar juustoa, marinoitua sipulia ja bbq soosia. Sivuun ranskikset ja ruokajuomaksi loput cokiksesta. Tätä voin sanoa happy mealiksi :)
Marinoitu punasipuli
3 punasipulia
3/4dl sokeria
1dl punaviinietikkaa
1dl oliiviöljyä
1/2tl suolaa
pippuria myllystä
Pilko sipuli oikein ohuiksi renkaiksi, lisää muut ainekset. Sekoita hyvin ja laita elmukelmua astian päälle. Anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun possu muhii uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti