lauantai 11. tammikuuta 2014

Reseptejä - pinaattiletut bataattiranskisten kera

Kesään on pitkä aika, mutta onneksi lettuja voi paistaa sisälläkin. Ja jos taikinaan laittaa pinaattia, niin tämähän ei ole jo muutoinkin huonosti alkaneen herkkulakon rikkomista ;D

Pinaattiletut (litran taikina, paistamiseen menee 45min)

4kananmunaa
1l maitoa
6dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl sokeria
1ps eli 150g pakastepinaattia
Voita tai öljyä paisdtramiseen

Sekoita ainekset ja anna turvota noin 1\2 h. Paista.

Bataattiranskikset

Turpoamisen aikana kuori ja pilko kaksi pientä bataattia (3hlöä). Rouhi garlic and pepper maustemyllystä reippaasti palojen päälle ja lorauta vielä joukkoon hieman ruokaöljyä. Sekoita ja kaada uuninpellille. Laita uuni lämpenemään, kun lettutaikina on valmista paistettavaksi. Paista bataatteja noin 25min 225asteessa. Käännä kerran noin vartin jälkeen.

Nam!! Ja kaveriksi salaattia, johon tehty vinegrette (1osa punaviinietikkaa, 2-3 osaa oliiviöljyä, suolaa, pippuria). Tämähän on melkeinpä terveellinen herkkuannos! Melkein sen takia, että jos lettuja paistraa ne paistetaan voissa! Halutessaan lettujen päälle vo laittaa nokareen aurinkokuivatulla tomaatilla maustettua tuorejuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti