sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Reseptejä - leivitetyt ja leivittämättömät possun pihvit ja avokadoton avokadopasta

Ihana ja kiireetön viikonloppu kohta takana. Ehdittiin tekemään paljon ruokaa ja ihan vain oltiin. Tosin vauhtia ja vaarallisia tilanteitakin riitti.... Perjantaina kaivettiin poitsun kurkusta puolikas klementiinin siivu, kun meinasi tukehtua siihen ja sunnuntaina paikattiin kunnon haava huulesta... Ruuan laittokaan ei ihan onnistunut, mutta en kyllä edes muista milloin viimeksi olisimme saaneeet olla näin kiireettömästi kotosalla ja tehdä ruokaa ihan ajan kanssa :)


Possunleivitetyt ja leivittämättömät pihvit

1kg possunulkofilettä
Jauhoja
Kananmunia
Korppujauhoja
Suolaa ja pippuria

Sunnuntain päivälliseksi päätimme tehdä possunulkofilettä. Eikä helpoimmalla tavalla... File leikataan ensin sentin paksuisiksi pihveiksi, jotka nuijitaan parin millin paksuisiksi "lehtipihveiksi". Nuijana olemme aikoinaan käytyäneet jos jonkinmoista värkkiä, mutta täytyy sanoa, että oikea lihanuija on paras ;) pihvit pyötäytetään ensin jauholautasella, sitten huljautetaan kananmunalautasella ja lopuksi vielä kotppujauho lautasella. Suolaa ja pippuria voi lisätä vaikka korppujauhoihin, mutta itse pyörätin vähän pihvin päälle paistovaiheessa. Pihvit paistetaan voissa tai öljyssä, mutta voi räiskyy vähemmän, joten käytin taas vain voita... Paistinpannuja oli yhtä aikaa käytössä kaksi, sillä pihvit olivat niin isoja että pahimmillaan pannuun mahtui kerrallaan vain yksi pihvi!
Unohdimme ostaa kaupasta kananmunia, joten puolet puhveistä vain paistettiin ilman päällysteitä, mutta hyvää oli!!!

Avokadoton avokadopasta

Jääkaapissa oli jo melkein avokadopastaan ainekset, mutta nyt ei tehnyt mieli avokadoja.... Pasta on niin hyvää, että ajattelin, että pakkohan sen on olla hyvää ilman avokadoakin :) tosin meillä ei ollut chiliä, eikä limeäkään, joten ei taida olla lähelläkään avokadopastaa! Lopputulos oli kuitenkin törkeän hyvä!

1pussi eli 500g täysjyväpastaa, fusilli
1pussi eli 150g grana padano raastetta (olipa kiva löytää valmista raastetta pirkka merkin alta!)
2valkosipuölin kynttä
Oliiviöljyä
Basilikaruukku
Suolaa ja pippuria

Keitä pasta reippaasti suolatussa vedessä. Valmista kastepastan kiehuessa. Revi basilikasta lehdet ja pase ne, kuivaa ja silppua. Pilko valkosipuli pieneksi, lisää basilikan kanssa tarjoilukulhon pohjalle. Lisää juustoraaste ja kaada päälle öliiviöljyä ja suolaa ja pippuria. Pastan kiehuttua kaada pari kolmr kauhallista pastan keitin vettä tarjoilukulhjon pohjalle ja sekoita. Valuta pasta ja kaada tarjoiluastiaan. Sekoita ja tarjoa.

Nyt on sitten tehty alkuviikolle töihin lounaat ja alkuviikon päivälliset. Aika reipasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti