keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Ompelua - home made design kauppakassit äitienpäivälahjaksi

Tavoite: oikeasti toimiva ja hyvänmallinen kestokassi (kaupan muovipussi kaavana)
Valmiit home made design kauppakassit valmiina käyttöön!

Kuinka monta kestokassia onkaan todettu huonoksi??? Monta! Kassiin pitää mahtua maitopurkit ja muu tavara järjestykseen ja mieluiten pussissa pitäisi olla pikkuinen lokero avaimille ja puhelimelle. Sellaista ei taida kaupasta löytyä, joten se oli tehtävä itse! Mikä parasta äitienpvä lähestyi ja omalle äidille ja anopille oli mukava tehdä jotain oikeasti hyödyllistä, joten eikun ompelemaan!

Sain ihanan idean kurssikaveriltani leikata kaupan muovispussi auki kaavaksi täydelliselle kauppakassille. Eurokankaasta löysin Eero Aarnion ihanaa Zoo kangasta harmaana ja siihen kaveriksi, KUNNON paksua markiisikangasta. Molempia 60cm palaset. Ihanaa, että Aarnio on tehnyt muutakin, kuin tupla kupla valaisimet! Kangas oli vain tyyristä ja sitä olisi tarvittu yli metri ja kassi olisi pitänyt vielä vuorata, joten siksi hieman edullisempaa JA kestävämpää kangasta kaveriksi.

Ensin leikkasin muovipussin auki niin, että kahvojen väliin jäävä suikale irrotettiin. Tällä tavalla sivut ja kahvat tulivat yhtenäisestä palasesta.

Ompelujärjestys:
1 Pussi ommeltiin saumurilla ympyräksi.
2 Saumat vahvistettiin suorallaompeleella
3 Pohjan ompelu nurin päin + vahvistus ommel suoralla + vinonauha päälle
4 kahvan reunojen huolittelu saumurilla tai siksakilla
5 Kahvat yhteen niin, että taitettaessa taite on samanlainen kuin kauppakassissa.
6 Vinonauhaa (3cm puuvilla kahteen kassiin melkein 5m) kahvoihin ja reunoihin. Lisävahvistus kahvan yläsauman päälle.
7 Taskun ompelu sisälle (saadaan ylijääneestä noin 7 cm suikaleesta, kun ommellaan kaksi suikaletta yhteen)

Huoh...onneksi sitä sisävuorta ei tule, sillä olihan sitä jo tässäkin tekemistä! Lisäksi juuri huollosta tullut saumuri ei kestänyt pohjan ompelua ja terä taisi mennä uudelleen hajalle. Lisäksi neulat menivät poikki... Onneksi lopputulos on vaivan arvoinen!!! Jos jotain muuttaisin, tekisin käsikahvaympyrästä isomman, sillä muovipussista eroten markiisikangas ei jousta.

Materiaalikustannukset laukuille oli noin 15e kipale ja siihen päälle vielä reilun työpäivän verran työstöä... Eli ei mitään halppislaukkuja. Design kankaan vaihtamalla halvempaan ja markiisin vaihto ohkaisempaan olisi tiputtanut hintaa, mutta lahjaksi tulevissa ei pihistellä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti