keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Leivontaa - New York cheesecake suomalaisella twistillä

Tuorejuustosta tehdyt juustokakut ovat ihania, mutta sain maistaa tuttavani Einin tekemää uunissa paistettua juustokakkua - NAM! Se oli aivan kuin joskus aikoinaan NYC:ssä... matalampi, mutta se koostumus ja maku.... Aivan ihanaa! Kaiken lisäksi tämäkin ohje on törkeän helppo!!!

Pohja:
200g eli puoli pötköä Digestive keksejä
reilu puoli desiä juoksevaa margariinia

Murskaa keksit jauheeksi ja kaada margariini joukkoon. Painele irtopohjavuokaan.

Päälle:
2prk valkosuklaa-lime rahkaa
2prk creme fraichea (300g)
(Tai 1 prk valkosuklaa lime rahkaa ja 2 isompaa prk creme fraichea (400g - lidlistä) => lopputulos oli ihan yhtä herkullinen ellei jopa parempi!)
1 muna
3/4dl sokeria
2rkl perunajauhoja

Kaikki ainekset vain sekaisin ja sitten vatkaa n 1min. Seos kaadetaan pohjan päälle ja paistetaan uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n.30min. Anna kakun jäähtyä. Kaveriksi mansikoita, tölkki persikoita tai ihan mitä vain makeaa tekee mieli :-D mansikkamurska vain teki kakun ei niin kivan näköiseksi, joten mansikkamurskaa tai pakastemansikoita kannattaa tarjota eri kupista.

Ystäväni oli kokeillut kolmen suklaan juustokakkua ja sekin oli niiiiiin hyvää, että sitäkin pitäisi ehtiä testaamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti