perjantai 2. elokuuta 2013

resepti - herkullinen kaalilaatikko

Nam nam ja nam! Tämä ei todellakaan ole terveysruokaa, mutta niin hyvää, että koko satsin voisi syödä kerralla.

Alkuperäinen resepti on valion kaalilaatikko, mutta kaapistani ei löytynyt kaikkia aineksia. Lopputulos oli kuitenkin ihana! Alla käyttämäni resepti.

Valmistusaineet

1  kg tai yksi kerävalkokaalia
2  isoasipulia
400  gjauhelihaa
50goikeaa kursailematonta voita
1.5-2 tlsuolaa - maista että tarpeeksi!!!
0.5  tljauhettua mustapippuria alkuperäisessä valkopippuria hieman vähemmän
(2  rklmeiramia jäi kokonaan poi)
n. 2 rklsiirappia tai KUNNON turaus
1  dlpuuroriisiä
2  dlruokakermaa
Valitse tuote
6  dlmaitoa

Suikaloi kaali.
Hauduta se kokoon pienessä vesimäärässä tilavassa kattilassa (lisäsin vettä pikku hiljaa, lopulta sitä meni pari desiä). Lisää voi, suola ja pippuri. Lopuksi vielä siirappi. Nostra pois liedeltä.
Hienonna sipulit. Paista ne rasvassa jauhelihan kanssa.
Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää ruokakerma ja maito.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 1/2 t. Peitä vuoka leivinpaperilla tai foliolla, kun pinta on saanut sopivasti väriä.
Tarjoa puolukkasurvoksen kera.