Alkuperäinen resepti on valion kaalilaatikko, mutta kaapistani ei löytynyt kaikkia aineksia. Lopputulos oli kuitenkin ihana! Alla käyttämäni resepti.
Valmistusaineet
1 kg tai yksi kerä | valkokaalia |
2 isoa | sipulia |
400 g | jauhelihaa |
50g | oikeaa kursailematonta voita |
1.5-2 tl | suolaa - maista että tarpeeksi!!! |
0.5 tl | jauhettua mustapippuria alkuperäisessä valkopippuria hieman vähemmän |
(2 rkl | meiramia jäi kokonaan poi) |
n. 2 rkl | siirappia tai KUNNON turaus |
1 dl | puuroriisiä |
2 dl | ruokakermaa Valitse tuote |
6 dl | maitoa |
Suikaloi kaali.
Hauduta se kokoon pienessä vesimäärässä tilavassa kattilassa (lisäsin vettä pikku hiljaa, lopulta sitä meni pari desiä). Lisää voi, suola ja pippuri. Lopuksi vielä siirappi. Nostra pois liedeltä.
Hienonna sipulit. Paista ne rasvassa jauhelihan kanssa.
Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää ruokakerma ja maito.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 1/2 t. Peitä vuoka leivinpaperilla tai foliolla, kun pinta on saanut sopivasti väriä.
Tarjoa puolukkasurvoksen kera.