perjantai 27. joulukuuta 2013

Ompelua - vanhasta uutta ja PaaPiin Raksu tee-se-itse versiona

Olen ehtinyt vähän pipertämään välipäivinä. Sain VIHDOIN valmiiksi kaksi työtä, jotka ovat odottaneet ompelua jo pidemmän aikaa.

Ensimmäinen valmiiksi saatu oli jo loppukesästä leikkaamani housut vanhasta flanellipaidasta. Joiden lahkeet on itseasiassa vanhan paidan hihat! Lahkeissa on siis "koristeena" hihansuu napit :)




Näiden lisäksi sain vihdoin ommeltua KAKSI vuotta ompelulaukussani olleen PaaPiin Raksu koiran. Valmiiksi ommeltuna pehmo on pehmoksi käsittämättömän kallis, tosin arvostan kotimaisuutta, myrkyttömyyttä ja onhan tuo nyt ihan käsittämättömän söpö :) tein aikoinaan omasta mielestäni siis ihan älyttömän löydön saadessani samaisen pehmon vähän reilullu kympillä tee-se-itse paketissa. Ainoa ongelma tai siis haaste olikin siis ompelu :) nyt KAKSI vuotta myöhemmin pehmo on vihdoin ommeltu. Ja onhan se ihana <3



Ompelua - lahjoja :)

Kiirettä on piisannut, mutta joululajoiksi oli saatava edes jotain itse tehtyä! Haasteita lisäsi se, että ompelukertoja jäi kuukauden verran väliin! Tästä johtuen olin hyvin tyytyväinen aikaansaannoksiini!!

Pikkuisille ompelin muutaman pipon ja Tunikan. Aika ei vain riittänyt enempään... yksi pipoista odottaa vielä saajaansa :)
Nosh omppu velour, sisällä pinkki trikoo. Yksi ompuista kätkee applikoidun heijastimen :)

Trikoopallopipo jälleen applikoidulla heijastimella vol1 (jäi vähän leveäksi...)

Trikoopallopipo jälleen applikoidulla heijastimella vol2

Metsolan Babushka velourista tunika - IHANA KANGAS! Malli on Ottobre creation 301 peruspaidasta muokattu/itse piirretty tunikaksi.



Aikuisempaan makuun tein neulekankaasta pitkän tuubihuivin, josta kuva jäi ottamatta. Ja sen lisäksi muutaman kapean tuubihuivin, josta saa tarpeen tullen vaikka pipon... No pääajatus oli, että monesti tulee käytettyä näyttävämpää huivia takin päälä, jolloin taki kaulus on ihan meikissä tai kauluksesta puhaltaa tuuli sisään :D nämä ovat tosi käteviä joka paikan huiveja! Kankaan löysin Eurokankaasta.

Leivontaa - joulu 2013

"On villiä melskettä, helinää, helskettä pienten tiukujen,
on korvia, tassuja, pulleita massuja, häntiä vilisten."

oih ja voih, mikä kiirus... Koko joulukuu on mennyt nopeammin, kuin mikään kuukausi pitkään aikaan. Onneksi ihan koko aikaa ei ole tarvinnut töissä viettää! Tosin flexiä ehtikin kertymään, niin mukavasti, että jouluna on piiitkä ja kaivattu LOMA :)

Jouluvalmisteluihin kuuluu perinteiset pikkuleivät, joita olen paketoinut kahdeksaan eri osoitteeseen... Siitäkin syystä siis niitä on tehtailtava urakalla!

Tänä jouluna teimme:
- mantelirommipalloja, Keksit kirjasta
- valkoisia pipareita valkosuklaalla
- valkoisia pipareita kaupan piparitaikinalla
- kaupan pipareita tummalla suklaalla kuorrutettuna
- tummasuklaa pikkuleipiä
- appelsiini valkosuklaa pikkuleipiä
- hasselpähkinäkanelipikkuleipiä
- kookoskauralastuja
- suolapähkinätummasuklaa pikkuleipiä

Tarkoitus oli koota reseptit tähän, mutta, kun, jos, ehkä jaksaisin - eli en. Täytyy siis taas ensi vuonna etsiä uudet reseptit :)

 Lahjaksi saamamme Seita sopi mainioksi kaveriksi!